Poďme hlasovať, kto má mať ľudské práva!

Ako prvý článok vôbec, ktorý sa na tomto blogu objaví, by mal byť nejaký uvítací článok. Ale uvedomila som si, že sa chcem vyjadriť vlastne k niečomu úplne inému. 

A to je samozrejme celé to drbnuté referendum, s ktorým sa momentálne stretávam všade. Rozumné názory, hlúpe homofóbne názory aj názory náboženských fanatikov, ktorí majú očividne menej rozumu než toaletný papier. 

Ukážme si teda pár dôvodov, prečo by ste mali slepo nasledovať túto propagandu. Tamtadadá... Toto predostiera Aliancia za debilizmus, homofóbiu a nenávisť rodinu. 


Ako tak pozerám, tak ľudia z AzR žijú asi v inom svete než ja. Svete, kde sú všetky heterosexuálne rodiny ideálne, plné lásky, pochopenia. Žiadna rozvodovosť, žiadne násilie, žiadna nevera, znásilňovanie. Láska až kým ich smrť nerozdelí. Všetky ich deti sú milované, šťastné, vďačné a celú idylku kazia len zlí buzeranti, ktorí tým chudáčikom chcú zobrať deti, z ktorých by potom mohli vyrásť ďalší úchylní buzeranti. Vlastne je to ako mor.
Hallelujah, konečne ma osvietilo.

To ako vážne? Hlasovať za niečo, čo by malo byť úplne prirodzené a teda rovnaké práva pre všetkých (okej, práva by nemali byť všetci. Sú homofóbni magori, ktorým by som o právo odobrala a popravila. Nie nutne v tomto poradí.). Nadávať na niekoho a myslieť si, že je niekto menej len na základe sexuálnej orientácie je úplná blbosť. Homosexuáli sú rovnakí, ako heterosexuáli, Jediný rozdiel je v tom, že ich priťahuje rovnaké pohlavie. To by si mali ľudia uvedomiť. 
Mňa tento týždeň potešilo dúhové srdce vycapené na nástenke v škole s nápisom STOP HOMOFÓBIA. Naša škola má veľa chýb, ale aspoň nepodporuje Alianciu :3
Lebo referendum je celé absurdné. 
Nehovoriac o úbohých argumentov Aliancie. 

1. otázka: Homosexuálne manželstvá. 
Keď sa majú dvaja ľudia radi, je úplne jedno. Ako to má ohroziť manželstvá ľudí z Aliancie a ostatných heterosexuálnych párov? Mnohí "argumentujú" tým, že keď sa povolia homosexuálne manželstva, tak si to budú vyžadovať aj pedofili, zoofili a iní -ili. Nikdy nepochopím ako môžu ľudia porovnávať homosexualitu s pedofíliou. To je totálny debilizmus -_-


2. otázka: Adopcie homosexuálnymi pármi.
Pokiaľ má dieťa stabilný domov, rodičov, ktorí ho milujú, tak je jedno, či má otca a matku, matku a matku či otca a otca. Mnoho heterosexuálnych rodín je rozvedených, prípadne úplne bez jedného rodiča. Detské domovy sú plné deti bez rodín, ale podľa Aliancie im je určite lepšie v decákoch. V homosexuálnej rodine by im chýbal druhý mužský/ženský vzor, ale v decákoch ich majú určite plno.
,,Mama a otec majú odlišné pohľady na svet a lásku." Každý človek má iný pohľad na svet a lásku, nevnímajúc pohlavie. Sú bezcitné mrchy, aj citliví chlapci. 
A podľa mňa sa homosexuálne páry môžu postarať o dieťa aj lepšie, pretože by si tie páry viac vážili, že majú možnosť vychovávať nejaké dieťa. 
Ktorý obľúbený "argument" ma však najviac dostáva, je toto: "Keby dieťa uvidí svoje dve matky alebo dvoch otcov pri sexe, tak má traumu." Akékoľvek dieťa by malo traumu, keby vidí svojich rodičov pri sexe. Aj keby to bol otec a matka. Alebo je v tých homofóbnych rodinách, ktorí používajú tento "argument" normálne, že sleduje rodičov pri sexe, aby sledovalo "zdravý" vzťah? 


Jedno skvelé video: 

3. Sexuálna výchova na školách.
No dobre, no. Jediná otázka, pri ktorej by som odpoveď "áno" vedela pochopiť. Tu dokážem pochopiť, že by to mohlo niektorým rodičov vadiť. Avšak sexuálna výchova sa u nás ani nevyučuje, takže je to vlastne úplne zbytočná otázka. Zľahka sa to načrtne na biológii či etike, ale to už sú deti dostatočne staré na to, aby to chápali. Nikto nechce deti učiť v škôlke, hoci v tejto dobe sa k informáciam dostanú aj sami a dosť skoro. A často mylné informácie. 
AzR však ako veľký odporca, vytvorilo tieto letáky v podstate s porno obrázkami, ktoré sa mohli dostať do ruky deťom, takže šli sami proti sebe. 


Pár informácií na záver: 
Akoby to nestačilo, na referendum bolo minuté 6,2 milióna eur, miesto 400 000 podpisov bolo overených len vyše 380 000. Vytvorili hlúpu reklamu (aspoňže televízie majú dosť rozumu a odmietli to vysielať) a niekto neznámy vytvoril ďalšiu, ktorú skutočne prehnal. (Ale AzR ju podporuje, samozrejme).Ak ste ju nevideli, nájdete ju na TOMTO ODKAZE. Využité dieťa, šírenie nenávisti a našťastie podané (minimálne) dve trestné oznámenia na autora. Je neskutočne hnusná a hlúpa. 

Ja naozaj nechcem žiť v krajine, kde sa musí o právach ľudí hlasovať. Vo svete plnom idiotov. Jediné, čo mi to prinieslo je nápad na názov tohoto blogu :)


Teším sa na vaše komentáre a názory, ale homofóbne drísty mažem. 

Komentáre

  1. Podľa mňa je tento blog super a článok ma veľmi zaujal. Vo veľa veciach s tebou súhlasím. Je lepšie, aby boli deti v detských domovoch alebo aby ich mal niekto rád? Dobre, spoločnosť to asi bude zamietať, ale dokiaľ homosexuáli nikomu neubližujú, tak prečo to riešiť takým nenávistným spôsobom?! Nie som nejaký ich zástanca alebo čosi obdobné, ale tiež mi príde hlúpe, že im zakazujú manželstvá. Oni spolu budú žiť ak budú chcieť tak či tak, a žiadna petícia to jednoducho nezmení, tak prečo im to zakazovať? A vraj žijeme v dobe, keď máme mať slobodu...
    Btw - Skvelý článok, na blog budem určite chodievať, s tvojimi názormi, ktoré sú veľmi dobré podané, sa stotožňujem, takže ťa v písaní určite podporujem :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem, ďakujem a ďakujem :)
      Ja tiež nechápem tú "logiku". Asi mám chybný mozog :D

      Odstrániť
    2. Tak to máme chybný mozog už dve :D

      Odstrániť
  2. Konečne niekto, kto sa nebojí prejaviť svoj názor a ukázať ho svetu!
    Nechápem ako si niekto môže myslieť, že tým deťom je lepšie v sirotinci ako keby mali domov a dvoch milujúcich rodičov, hoci by boli rovnakého pohlavia! Človek, ktorý má odlišnú orientáciu je tiež len človek a mal by mať rovnaké práva ako tí "normálny". Nech sa to už týka čohokoľvek!
    Nechcem uraziť veriacich alebo niečo také, ale cirkev má ohľadom tetjo témy dosť veľký vplyv na ľudí. (A nielen ohľadom homesexuálov, ale aj všeobecne). A aj preto veriaci ľudia odsudzujú oveľa viac ako neveriaci (odsudzovanie neptrí medzi hriechy? o.O ) Samozrejme, že ma to hnevá.... Normálne strácam slová nad ľudskou nerozumnosťou...
    Ľudia, ktorí odsudzujú, zvyčajne tvrdia, že aj to dieťa by potom mohlo byť "poškodené". keď to počujem dokázala by som zabíjať! Ak by dieťa malo dvoch rodičov rovnakého pohlavia, to ešte neznamená, že aj on by bol homosexuál! Ale skúste to vysetliť ľuďom, ktorí veria iba svojej pravde -_-
    Bohužiaľ homosexuáli boli odsudzovaní aj v minulosti, tak, prečo by sme mali očakávať, že sa to v budúcnosti zmení? Tí, ktorí ich nenávidia je omnoho viac, ako tých, ktorí by im umožnili žiť šťastný a spoločnosťou uznávaný život.
    Skvelý článok, dúfam, že ho objaví viacej ľudí s podobným názorom ako máš ty.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Takých ľudí je dosť keď vieš, kde hladať. Ale ďakujem :)
      Sú mnohí veriaci, ktorí s týmto problém nemajú. Keď vedia premýšľať aj sami za seba a nejdu s davom.
      Keby homosexuáli mohli vychovať len homosexuála, tak by heterosexuál mohol vychovať len heteráka, takže jedna z orientácií by proste nebola. Alebo obe. Bola by len bisexualita, čo by bolo praktickejšie :D

      Odstrániť
  3. Konečne niekto ďalší so zdravým rozumom! :) Vo všetkom s tebou súhlasím a vďaka tomuto referendu sa, bohužiaľ, hanbím za tento štát! Minule som sa na tom rozčuľovala so sestrou a dospeli sme k názoru, že neviem neviem ako by to bolo príjemné im, kebyže o ich plnohodnotnom živote (čím myslím založiť si rodinu - svadby, deti) malo rozhodovať obyčajné hlasovanie. Celé to referendum je úplne smiešne!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Naozaj nechápem, prečo si myslia, že sú niečo viac.
      Nie sú.
      Ani zďaleka.
      Ďakujem :)

      Odstrániť
  4. Páči sa mi tvoj príspevok. Máš 17 a máš v tom jasno, klobúk dolu. Takýchto mladých ľudí potrebuje Slovensko, to hovorím ako pedagóg :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. A to som oficiálne ešte dieťa. Toľko k tomu ich sloganu. Ďakujem :)

      Odstrániť
  5. JO, JO, JO, JO, ZATRACENĚ JO!
    Díky za tenhle článek! Je hrozně potřeba, aby se o tom mluvilo víc a psalo víc!

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Výborne napísané, plne súhlasím. Nikto nemá právo hlasovať o právach iných ľudí, len preto, že sa to prieči ich náboženstvu. Nechutné, proste odporné. Rovnako ako tieto spomínané dve polarizujúce, stupídne a homofóbne reklamy. Obracia sa mi žalúdok nad týmito veriacimi fanatikmi, ktorí robia čo sa im povie a nevedia rozmýšľať za seba. Dúfam, že referendum úspešné nebude a celá AzR padne na tú ich špinavú hubu!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Neviem, čo je smutnejšie. Či ich názory, alebo to, že im naozaj veria.
      Tiež v to dúfam a ďakujem :)

      Odstrániť
  7. Úplne s tebou súhlasím. Je to totálne absurdné. O takýchto veciach by sa nemalo hlasovať! (Sranda je, že pred týždňom som sa na občianskej výchove naučila, že ľudské práva a slobody nemôžu byť témou referenda. Očividne to vôbec nerešpektujú!) Podľa mňá je úplne jedno či má dieťa dve mami, dvoch otcov alebo otca a mamu. Ak to dieťa milujú, tak nie je o čom hovoriť. (BTW seriál Fosters je dokonalý príklad!) Strašne ma štve, že až v lete budem mať 18! Ja by som najradšej išla hlasovať!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja tiež aj v júni a vôbec ma to neteší :/
      O ľudských právach sa naozaj hlasovať nemá, len to by sme očividne museli žiť niekde inde.
      Na The Fosters sa chystám.
      A ďakujem :)

      Odstrániť
  8. Pekný článok 8)
    Nemám vôbec nič proti tomu, aby dieťa zo sirotinca vychovávali rovnako-pohlavné páry. Presne ako si napísala, dieťaťu je lepšie v rodine ako v sirotinci. Lenže treba na toto zaviesť veľkú kontrolu, aby sa naozaj dávali deti len ľuďom, ktorí to myslia vážne a aby sa teda nestali také prípady, že sa 2 vezmú s dohodou a potom budú využívať štátne dotácie na deti alebo prípadne tí pedofili. Toto by bolo treba veľmi odsledovať.´Manželstvo aj výchova detí sa dajú strašne zneužiť a neviem, či náš štát toto bude vedieť kontrolovať alebo sa tým bude dostatočne zaoberať. Samozrejme, využívať to vie aj muž-žena pár, ale celé to je v tom, že sa to inak berie. Čo je chyba, lebo by sa to aj tu malo odkontrolovať poriadne, aby sa také prípady nestávali. Takže štát by mal skôr zaviesť prísnejšie kontroly a nie rozhodovať o tom, kto môže dieťa vychovávať. Nesúhlasím s výhovorkami tohto referenda, sú to bludy, ale ak sa povolí manželstvo homosexuálov a výchova detí nimi, treba zaviesť ďalšie prísnejšie kontroly, aby sa to proste nevyužívalo na nesprávnych miestach.
    Čo sa týka výchovy detí v sexuálnej oblasti, v živote som sa neučila v škole, ako navliekať kondóm, preboha. Neviem, v ktorej škole sa toto deti učia, ale u nás to veru nie je. Je tu len základná biológia a etika, čo je v poriadku a deťom to stačí. Ostatné by mali rodičia vysvetľovať a nie škola. Určite by som nechcela, aby sa môjmu decku niečo takéto v škole ukazovalo. Veď to môže spôsobiť aj traumu preboha, to nemá čo robiť v škole. Prípadne, ak rodič nevie, ako vysvetliť tieto veci dieťaťu, tak nech dá súhlas, aby mu to súkromne vysvetlil výchovný poradca alebo psychológ. A navyše, sex a ochrana pred nechceným otehotnením nech sa vysvetľuje až od 8-9 ročníka zš a nie skôr. Ak takúto možnosť škola bude mať, tak nech jej vyučovanie odsúhlasia rodičia, áno. Ale aby sa to povinne zavádzalo alebo nútilo deťom, to nie.
    Bohužiaľ, toto sú všetko výmysly staršej generácie, ktorá sa nevie a nechce prispôsobiť zmenám. Majú predsudky a každého chcú donútiť, aby myslel rovnako. Takisto svoje deti tak vychovávajú a potom nečudo, že aj v generácii y (1990-2000) sú takí, čo nenávidia homosexuálov len z princípu. Nie je to správne. Radšej keby deti v škole učili, že aj takéto existuje a nech sa tomu prispôsobia a že to nie je nič zlé. To by ale muselo by iné vedenie štátu.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Lenže vieš, to, čo sa deje v ''tradičnej'' rodine (sakra, už som na toto slovné spojenie alergická), je Aliancii ukradnuté, pretože je to ten správny model rodiny. Žena a muž. Dokonalá dvojka. Aká dokonalá je v skutočnosti je proste jedno.
      My sme tiež nikdy sexuálnu výchovu nemali, nikto nás neučil ako masturbovať a podobne. Takže naozaj netuším ako také niečo zobrali.
      Ďakujem :)

      Odstrániť
    2. Hohoho, podle mě by teda děti měly být ve škole učený, jak nandat kondom apod. A brzo, kolem těch dvanácti. Podle mě to je prostě zatraceně důležitá věc. Ochrana. Jakože u nás se o tom docela ví, ale jsou případy, kdy děti o ničem takovým nic nevědí a zjistí to až pozdě.

      Odstrániť
    3. Bolo by oveľa menej mladších mamičiek. Rodičia sa na to vykašlú, povedia si, že je ešte pre deti skoro a potom im dcéra povie, že je tehotná :D

      Odstrániť
  9. čo sa týka tej sexuálnej výchovy na školách, tak sa pamätám, že keď som bola v piatom ročníku, tak k nám prišla gynekologička na besedu a zhovárali sme sa o menštruácii, vložkách, prsiach..... A potom na strednej keď som mohla mať cca 15-16 rokov, tak sme mali ďalšiu besedu ohľadom chráneného sexu a ostatným témam z tohoto sudu. Prvá beseda bola super a tá druhá, nuž, pre niektoré už bolo neskoro.

    AzR-áci zatvárajú oči vo chvíli, keď "modelová rodina" zavrie dvere na dome/byte. Sociálny systém je deravejší ako ementál a nikto s tým nič nerobí. Mali by spraviť radšej hlasovanie alebo kontroly, alebo čokoľvek na to, aby ochránili decká pred modrinami, šikanou, bolesťou... V RODINE!!! Prečo deti šikanujú ostatné? Lebo doma nemajú priestor sa prejaviť, rodičia nemajú záujem, len po nich kričia a aby sa ich zbavili dajú im do ruky pár eur, aby vypadli z domu. A tak to potom skúšajú na rovesníkoch ubližujú im, pýtajú vyhrážkami peniaze.... no veď to niektorí poznáme. Načo by sa mala v štáte riešiť už dávno pokazená a nefungujúca vec, keď môžu zničiť niečo nové, čo by mohlo fakt mnohým deťom pomôcť. Ja osobne som bola vychovávaná len otcom a verte nijako mi to neublížilo. Matka sa zdekovala keď som bola malá a nejako sa netrhala, aby ma mohla vziať so sebou. Neriešila som ženský, alebo mužský vzor. Riešila som to, aby sa mal kto so mnou hrať, ísť so mnou von, učiť sa so mnou atď. Bolo mi jedno či to robil chlap, alebo žena. Zaujímalo ma to, aby mal kto so mnou tráviť čas a aby som nebola sama.

    Som zvedavá, aká bude na tom referende vôbec účasť. Prevažné zastúpenie bude mať cirkev a starí ľudia a zatupení idioti... Keď môžu ľudia rovnakého pohlavia zahrnúť dieťa všetkým, čo potrebuje, tak prečo by ho nemohli vychovávať? A čo sa týka toho, že ostatné decká sa im budú posmievať, tak je jasné že budú... Prečo? Lebo v "modelovej rodine" nebudú poznať lásku, mier a pokoru. Budú poznať posmech, urážky a zlosť.

    !NEJDE O TO KTO NÁS VYCHOVÁVA, ALE O TO AKO NÁS VYCHOVÁVA!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hej, takú besedu sme mali aj my v prváku na strednej. To som len presedela so slúchadlami v ušiach, lebo to bolo totálne nezaujímavé a nedozvedela som sa nič nové. To už bolo riadne neskoro.
      Lebo to by museli riešiť tradičnú rodinu a tá je navonok dokonalá. Je jedno, že je rozvrátená. Aspoň je tradičná.

      Odstrániť
  10. Úžasný článok. Ako vidím, nie som sama, čo o tom rozmýšľa. Môj článok si čítala, takže vieš...(Aj keď som práve odpovedala u seba na komentár svojho oponenta a musím povedať, že jej názor bol zaujímavý a donútil ma pozrieť sa na toto referendum aj z inej zaujímavej strany. Pre toto tak milujem blog!) Tie štatistiky na záver ma potešili. Niečo málo si mi už napísala, ale je pekné to vidieť na vlastné oči. Dúfam, že ich ošklbú na kosť!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ten komentár som čítala, ale dotyčná nenapísala nič, čo by som už niekde nepočula a stále s ním nesúhlasím :D
      Ďakujem.
      A môžeme dúfať spolu :D

      Odstrániť
    2. Mne prišiel zaujímavý, lebo myslím, že mnoho ľudí si proste neuvedomuje tie chyby alebo medzery, ktoré tam boli. Naopak, pre mňa to bol ešte názor, ktorý som ako argument ešte nepočula, takže fajn spôsob diskutovať. Tie ostatné, čo sa objavili proti- už ani nemám silu na ne odpovedať- sú presne také, ako opisuješ v článku. Pokazené platne s predsudkami. Navyše poprosím o argument a ako odpoveď dostanem: "Je to len pocit..." Super! To je argument roku!
      Bola som hlasovať a hlasovala som tak, ako som povedala. Ten výsledok ma dosť znechutil, nečakala som, že by bolo referendum platné, ale čakala som viac tolerantnejších a otvorenejších názorov- minimálne tých 15% na každé- to ma sklamalo.
      Najhoršie bolo sledovať tie relácie po referende. Ako Aliancia považuje referendum za splnené, lebo ľudia ich vlastne podporili...Ach!

      Odstrániť
    3. Hento je ešte dosť dobrý argument... Minule som sa na FB Aliancie na argument pýtala a dočkala som sa len urážiek. Proste keď nie sú argumenty, nadávky stačia. To som sa proste musela smiať :D
      Ja keby aj už mám volebné práva, tak proste nejdem. Nešla by som zvyšovať účasť. Keď si už nejakí idioti robia referendum, tak to neznamená, že sa musím zapojiť...
      Ja sa na tom smejem. Škodoradostne :D

      Odstrániť
  11. Na článok sa dá povedať len jediné: Amen, sestra. Toto by som odporúčala prečítať každému magorovi, čo len tak naivne počúva a nasleduje všetko, čo sa v súčastnosti v médiách prezentuje.

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Vyjadrim sa aj ja :-) Hoci poctivo chodim ku kazdym volbam, tohto referenda sa nezucastim, pretoze... Mame rozkradnuty stat, korupciu kde sa len pozries, nizku vymozitelnost prava, v parlamente sedia ludia co mali uz davno sediet vo vazeni.. a my teraz ideme dat 6 milionov na referendum, ktore (a to nemusim byt vystudovany politolog) nebude uspesne? Tak nech si ho teda aliancia za rodinu,ci ako sa volaju zaplatia sami. Dalsia vec je, ze Slovensko na taketo referendum nie je pripravene. Toho sa mozno doziju az deti nasich deti. A samozrejme ze hlasovat o ludskych pravach je nielen nonsens ale aj protiustavne

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Najlepšie bude, keď bude podpolovičná účasť :) Ale či by to prešlo alebo nie, aj tak nebudú žiadne zmeny, je to proste úplné vyhodenie peňazí...

      Odstrániť
  13. Amen tma, viac takýchto uvedomelých ľudí, referendum vynechať, kto sme aby sme rozhodovali o osude iných...

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára