Ďalšia kapitola môjho života sa začne... vo Švédsku.

Tento článok som chcela napísať už tak týždeň. Lenže momentálne mám obrovské množstvo vybavovačiek za krátku dobu. 
Začnem od začiatku. 

Posledný článok tu bol v máji, kedy som písala o svojom rozhodnutí odísť z vysokej školy. K tomu sa ale logicky viazal fakt, že si musím nájsť prácu. Pri každom pozeraní Profesie som takmer revala a mala úplnú depku. Že nič neviem, že nemám žiadnu prax a skončím tak v Tescu za pokladňou. A ja chcem od života viac.

Až som tam napokon zúfalo prešla do kolonky Zahraničie a našla som tam, že jedna kozmeticka firma hľadá predavačov... do Švédska. Keďže som bola v stave v akom som bola, len tak som tam životopis poslala, že za pokus nič nedám. 

A tak som absolvovala prvý pohovor cez Skype s takou milou tetou so Švédska a o dva dni na to nasledoval druhý, kde mi poslali informácie o dvoch produktoch a ja som sa to mala naučiť a potom s ňou spraviť taký role play, že si vyskúšam predaj. 
Šok číslo jedna: V sobotu mi volali, že ma vzali.
Šok číslo dva: Otázka, či by som mohla nastúpiť už koncom tohoto týždňa alebo začiatkom budúceho. 

Takže zrazu mám týždeň na prípravu. Nikdy som nikde takto nebola, neletela som, poriadne necestovala, nemám šajnu, čo všetko treba povybavovať a že zrazu týždeň. Verte mi, riadne ma to vydesilo. A vlastne som ani nikdy nepracovala. Ak nerátam minuloročnú brigádu, kde som bola dokopy tak 10x. 
Teraz, o týždeň neskôr mám povybavované všetko čo treba (dúfam), nakúpené (nechcite vedieť, koľko veľa peňazí sa tento týždeň na mňa minulo. Uff!), v pondelok odchádzam do Prahy (ešte nikdy som tam nebola, tak sa teším, výlet navyše!) a v utorok doobeda letím do Goteborgu.

Ak vás zaujíma, čo budem robiť, tu máte rovno odkaz na inzerát. Ešte stále berú, môžete skúsiť. Desím sa toho, že budem stáť hodiny na nohách (chúďatka), ale na druhej strane lepšie za taký plat ako u nás za necelú štyristovku, že. 

Úprimne, samej mi to príde desivé a neuveriteľné, na druhej strane som vždy chcela odísť do zahraničia a proste cestovať. Takto dúfam, že sa okrem Goteborgu dostanem nielen do Štokholmu, ale aj do Nórska (ktoré je tam fakt blízko) či Fínska. Uvidíme. 
Hlavne sa už nebojím toľko, ako pred pár dňami, keď som nemala ešte nič povybavované. Teraz už bude najväčším problémom "len" balenie kufra a let. A keďže tam by som si nemohla napchať milión kníh, lebo nahá tam chodiť nebudem, konečne mám čítačku.

Každopádne, momentálne mám zmluvu na polroka, ale keby sa mi tam nepáči, môžem odísť kedykoľvek. Alebo si, naopak, zmluvu potom predĺžiť. 
A áno, preverila som si agentúru a všetko. 

Ale ako to bude teraz s blogom? To je veľmi dobrá otázka na ktorú ja sama nepoznám odpoveď. Verím tomu, že minimálne na tomto by som mohla byť aktívna, keďže konečne budem mať (snáď) o čom písať. Predsa len, Švédsko je úžasná krajina, mnohí snívajú, že tam raz pôjdu a ja predpokladám, že budem mať kopu fotiek a zážitkov. (Mimochodom, môžete sledovať môj osobný Instagram mata.strakova, tam budú fotky. :))

Čo sa ale týka Sveta kníh, tento rok som mimo recenzákov zrecenzovala možno tak 5 kníh a teraz už budem aj mimo recenzákov. (Ešte mám tri v rezerve, ale aj tak.) Budem sa snažiť ako sa bude dať, avšak absolútne netuším, koľko času budem na to mať a teda, ako to tam bude vyzerať. 
(Budú mi ale chýbať knihy a dostávanie balíčkov (ani mi nestihlo prísť všetko, čo malo... fňuk.), ale zas, keď prídem domov - bohviekedy - tak budem mať hádam plnú posteľ nových kníh a iných vecí :D)

Boli ste/chystáte sa/momentálne pracujete v zahraničí? Kde, čo, ako? Rada budem vedieť detaily, nech viem, čo čakať.

Komentáre

  1. Wau!! Moc držím palce a Obdivuju 🙂

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Držím palce! :) Já jsem teď ve třeťáku, ale doufám, že se mi poštěstí a někam se takhle taky jednou dostanu, třeba aspoň v rámci erasmu...

    OdpovedaťOdstrániť
  3. A já jsem si myslela, že když jsem si během tří měsíců sama bez agentury sehnala rodinu na aupaiření, že jsem dobrodružná. :D Tohle zní skvěle. A dost možná bych něco takového také potřebovala. Uvidíme příští rok.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Si šikovná. Ja to mám cez agentúru :) Kam si šla aupairiť? :D

      Odstrániť
    2. Ony ty aupaiřící agentury nejsou zrovna nejlevnější - resp. když člověk nejde hned po těch profláklých jako Student Agency, tak se to dá, ale i tak to byly pro mě peníze navíc, takže jsem si řekla nope a šla na to sama. :D Nicméně to bylo trapně do Anglie, ačkoliv jsem chtěla (a stále chci) do Irska.

      Odstrániť
    3. Anglicko je super, tam strašne chcem ísť! :)

      Odstrániť

Zverejnenie komentára