Kto nevie, učí...

Pamätáte, ako som sľúbila sťažovanie? A je to tu. Piatkové rána sú strašné. Od nultej štyri hodiny navrhovanie. Robíme tam s programom Cinema 4D, čo je vlastne na modelovanie rôznych objektov, takže by to mohlo byť fajn.
No, mohlo.
To by sme ale museli mať aspoň trochu schopnú učiteľku, že. Ktorá by ten program ovládala. Nie, ona má vedľa seba hŕbu papierov, kde má všetko krok za krokom. A aj tak je absolútne neschopná. Sama hovno vie, ale my by sme mali ten program ovládať dokonale.

Chce nás niečo naučiť, ideme robiť niečo všetci spoločne a to, čo by sa dalo vytvoriť za päť minút piatimi krokmi nám ona ukazuje hodinu aspoň päťdesiatimi (za tú dobu zistí ešte päťkrát, že sa pomýlila a vráti sa späť, polovicu toho vymaže a použije aspoň sto rôznych efektov, ktoré boli v konečnom dôsledku úplne nepodstatné... ale aspoň nám ich ukázala... a my by sme si ich mali všetky pamätať, pretože sme ich videli... Samozrejme, mali by sme si to zapisovať, ale to je ešte viac zmätené...)
Momentálne už desať minút zisťuje, prečo jej nefunguje to, čo chcela, tak ako má :D
Vtipné je, že už to máme všetci okrem nej.
Hoci si to polovica zobrala od spolužiaka, ale to je detail.

Minule sme mali za úlohu modelovať vrecko na čipsy. S ňou sme to robili asi osem vyučovacích hodín, teda dva týždne a potom nám povedala, že to ideme robiť ešte raz a sami. Moje vrecko vyzeralo ako to pôvodné... Skoro. Akurát som nevyužila všetky tie efekty, ktoré sme za tých osem hodín použili a tak mi dala štvorku. Neskutočne drbnutá ženská.
Hlavne, že keby tie papiere vedľa seba furt nemá, tak ledva bez nich otvorí program a vytvorí kocku.

Nehovoriac o tom, že podľa tej ženskej je vina spolužiačky, že bola mesiac chorá, čo mala zápal všetkého možného a toto sa dobrať fakt nedá, nakoľko to nevieme ani my, čo sme na tej hodine sedeli.
Niekto tak neschopný nemá mať právo nás v niečom poučovať. Nech sa ten program najprv naučí sama.

Už toľko krát som jej mala chuť povedať, nech sklapne a vynechá trištvrte krokov, nech tu nestrávim mladosť, ale obávam sa, že to by som tento ročník potom nedokončila. Alebo túto školu. Takže budem naďalej testovať silu svojich myšlienok a dúfať, že jej na hlavu aspoň spadne lampa. 
Naozaj nechápem ako niekoho takého pustia k učeniu... Hlavne keď je to pre nás nový program.

**************************************************************************************************
Ale inak sa mám fajn. Celkom. Blogovanie síce zanedbávam viac, než kedykoľvek predtým, ale to si určite nikto nevšimol O:) Fakt sa mi nechce. Ale snáď to nie je až tak vidno (teda tu hej, ale na knižnom snáď nie.) Včera som už doháňala Broadchurch, ešte ma čakajú dva diely. Z The Forsters som videla zatiaľ len tri diely, z Looking jeden, pri The Librarians ma čaká ešte polka série... A môj zoznam to-watch je dosť dlhý. Seriálový aj filmový. Rozhodne mám čo robiť. 
Nehovoriac o tom množstve kníh, že. Ale naozaj sa mi darí obmedzovať recenzáky, už čítam aj svoje knihy, takže už je dobre. Hoci momentálne ma nejaké čakajú, ale to je v pohode.
Hmm... a tak.Všetko po starom. Akurát sa mi včera stala taká vtipná príhoda. Šla som predávať knihu a tá slečna chcela, že či je možný osobný odber. A ja že áno, v TN. Tak sa potešila, že super, tam má známu, tá to prevezme. Takže sme sa mali stretnúť pri Morovom stĺpe na námestí, nevedeli sme sa nájsť, volali sme si spolu asi 5x, obe sme mali v blízkosti žltý kostol a mestskú vežu...
Až na to, že ja v Trenčíne a ona v Trnave :D
Síce som si pomrzla, ale tak dobre som sa už dávno nepobavila.

Komentáre

  1. "Už toľko krát som jej mala chuť povedať, nech sklapne a vynechá trištvrte krokov, nech tu nestrávim mladosť, ale obávam sa, že to by som tento ročník potom nedokončila. Alebo túto školu. Takže budem naďalej testovať silu svojich myšlienok a dúfať, že jej na hlavu aspoň spadne lampa."
    Na tomto sa stále smejem, akoby som seba videla. Maťa, klobúk dolu, perfektne napísané. Vždy sa rada zastavím, aby som si niečo od teba prečítala, pretože vopred viem, že to bude stáť za to! Nesklamala si... opäť skvelo spracované, zaujímavé, nápadité a aktuálne. Len tak ďalej! :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Wow, toľko chvály. Ďakujem, naozaj si to vážim :) (Aspoň niečo dobre tie hodiny teda priniesli... :D)

      Odstrániť
  2. Uuu, Cinema 4D, ten program som absolútne neznášala, pretože mi to vôbec nešlo :D Nerobili sme v ňom síce žiadne extra modely, ale spomínam si na zopár super smiešnych videí, ktoré sme cez to urobili :D Autá prechádzajúce cez križovatku (moje mesto bolo napokon také komplikované, že sa mi to vôbec nechcelo spustiť, takže som musela vyhádzať zo svojho cintorína všetky hroby a všetky ploty :D) alebo lietadlo, ktoré muselo preletieť pomedzi stĺpy... Raz som dokonca vytvorila ufo, ktoré vletelo do domu a cez dvere vyšiel von zelený panáčik :D Ah, staré dobré časy :D Ja som si tiež zažila jedného geniálneho učiteľa na strednej a ten nás učil všetky odborné predmety štýlom - vyskúšam a potom vám ukážem, ako sa to robí. Alebo algoritmi nás učil tak, že sme si najprv dali písomku a potom nám vysvetlil, ako to malo vyzerať. Želám tvrdé nervy, nech to s ňou do konca vydržíš ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ani mne to priveľmi nejde, ale ten program je celkom zaujímavý... len by nás teda musel učiť niekto, kto ho aspoň trochu ovláda, že. :D
      Ďakujem :)

      Odstrániť

Zverejnenie komentára